EHL
Publisert: 2023-11-10
Tabellen EHL
Da var 1/3 av EHL-sesongens grunnserie ferdigspilt og det er tre lag som skiller seg ut. Vålerenga leder tabellen 1 poeng over Storhamar på 2. plass. Det er jevnt nedover på tabellen og by-/tabellnaboene Sparta og Stjernen skal møtes for det 2. Østfold-derby denne sesongen.

Vålerenga Elite har ni strake seiere i EHL og leder med det serien med 1 poeng. De har sakte men sikkert komme til et nivå som indikerer på at de skal være med å kjempe helt i toppen i årets sesong. Laget har akkurat hentet Alex Dostie på en kontrakt ut året, som ytterligere vil gi et slagkraftig mannskap.

Storhamar innehar plassen bak Vålerenga på tabellen med 41 poeng. De har hatt en sterk start på sesongen. Kanadieren Peter Quenneville er lagets beste poengplukker med evig unge Patrick Thoresen like bak. Like bak er også Stavanger Oilers, de har en hengekamp på Vålerenga og Storhamar. Stavanger og trener Anders Gjøse har sluppet inn færrest mål hittil denne sesongen. Laget fra Stavanger har vist seg meget dyktige i powerplay denne sesongen, der er de dødelig effektive med scorer på ca 36% av sine powerplay.

Neste lag på tabellen er Lillehammer. Alexander Reichenberg har fått sin renessanse denne sesongen og har virkelig funnet tonen med franskmannen Derian Plouffe i samme rekke. De ligger på en solid 4. plass og håper nok å fortsette i samme spor utover høsten og vinteren.

Sparta som var spådd til å kjempe helt i toppen denne sesongen har slitt noe mer i sesonginnledningen enn hva man trodde før sesongen. Med bølgete prestasjoner i første tredjedel blir det spennende å se hva Sjur Roberts menn klarer å utrette resten av sesongen. De møter Stjernen på tirsdag etter en uke pause for alle lag. Stjernen ligger en plass bak på tabellen og har ligaens poengkonge på laget i Austin Cangelosi. Laget har 6 mål i undertall denne sesongen noe som er en utrolig sterkt statistikk å ha på kun 15 kamper.

Frisk Asker ligger på en skuffende syvende plass. Et godt lag på papiret som ikke har fått ut sitt fulle potensial riktig enda. Alexander Bonsaksen har vært ute hele sesongen og Asker-laget mangler derfor en av ligaens desidert beste backer. De er laget med nest flest utvisningsminutter hittil i år.

Videre så finner vi Lørenskog på siste sluttspillsplass. Laget som har imponert de aller fleste denne sesongen har 5 poeng ned til lagene som ikke per nå skal spille sluttspill, dette kan endre seg. Det blir derfor spennende å se om de kan vinne flere kamper denne sesongen. Deres største seier regnes for å være hjemme mot Storhamar påm hjemmeis.

Comet Halden Elite og Ringerike ligger i bunnen av tabellen og har en utfordrende sesong. Begge lagene må jobbe hardt for å unngå 9. og 10. plass på tabellen. Comet hadde en enorm seier mot Stavanger for under en uke siden. Om de klarer å bygge på den skal bli interessant å følge med på. Ringerike ligger helt sist, på en 10. plass og har hatt en trøblete start på sesongen. De hadde deres utfordringer med ishallen helt i starten som var med å ødelegge deres førsesong. Om de klarer å ta steget opp til en sluttspillplass blir spennende å se på. Lagets poengkonge er Leonards Rimjans.

Videre følger tabellen i årets EHL:

 • 1. Vålerenga 42 poeng
 • 2. Storhamar 41 poeng
 • 3. Stavanger 34 poeng
 • 4. Lillehammer 23 poeng
 • 5. Sparta 22 poeng
 • 6. Stjernen 20 poeng
 • 7. Frisk Asker 17 poeng
 • 8. Lørenskog 13 poeng
 • 9. Comet Halden 8 poeng
  1. Ringerike 8 poeng
Elitehockey