Stem frem årets Rookie of the Year
Publisert: 2020-04-05
Nå er det endelig klart for den niende utgaven av talentprisen Get Rookie of the Year. Til årets pris er fire av Get-ligaens råeste hockey-talenter nominert, og du har nå mulighet til å være med å bestemme hvem som fortjener prisen mest.

Get Rookie of the Year er en pris fra Get som har som mål å fremme unge talenter i Norsk hockey. Vinneren av prisen får 10.000 kroner og plass i treningstroppen til Norges VM-landslag. I tillegg kan han donere 50.000 kroner til ønsket breddeklubb.

Stem på din favoritt her

Vinneren stemmes frem av en jury kombinert med publikumsstemmer. Juryen består av: Petter Thoresen og Petter Salsten (Norges Ishockeyforbund), Håkan Södergren (Norsk Topphockey AS), Bjørn Erevik (TV 2) og Audun Bryn (Get).

Årets nominerte:

Emil Buskoven - Stjernen: Emil er en seriøs hockeyspiller som har gått gradene i Stjernen fra hockeyskolen. Han har parallelt spilt fotball på ett meget høyt nivå helt til han var 17.

Et balltalent helt enkelt, som parallelt med talentene også har ett godt hode for spillet. Han har gode pasninger, er flink til å sette igang angrep og flytter beina fint i forsvarsarbeidet. En spiller som gir seg selv god tid med pucken. Han mangler fremdeles litt av den fysiske styrken i nærkampene, men jobber bevisst med dette på lang sikt. Emil er en spiller som Stjernen bygger sin fremtid rundt. Han har signert en 4 års avtale med klubben.

Stem på din favoritt her

Ludvig Hoff – Stavanger Oilers Som barn i en idretts- og hockey-familie er det ingen overraskelse at Ludvig har kommet dit han nå er. Pappa Geir var landslagsspiller og storebror Magnus er en etablert Get-liga spiller som vant Get Rookie of the year i sesongen 2010/11!

Ludvig er en sterk toveisspiller med få brister i spillet. Sterk i nærkamper, god med puck der han kan bryte gjennom selv og fordeler pucken med god spillforståelse. Ludvig har spilt hockey 5 år i USA der han også har 3 års utdanning på University of North Dakota.

Ludvig debuterte på det norske A-landslaget før han hadde spilt en eneste Get-ligakamp!

Benjamin Byrkjeland - Narvik

Benjamin er en hockeyspiller med størrelse, vilje, hjerte og kamp instinkt som sitt største talent. Veien til Ge- ligaen har vert lang fra oppveksten i Sverige via Bergen og opp til Narvik. Men just langsiktigheten, arbeid med små resurser og dyrking av fysikken har tatt Benjamin til den posisjonen han har i dag. Benjamin har ikke en den beste teknikken på banen, men har heller ingen store svakheter. Han er passe god på alt, og har i tillegg en vilje og ambisjon som driver han til at bli bedre år til år.

**Leo Halmrast - Vålerenga ** Leo var på samme måte som VIF-legende Marius Rath og Espen Knutsen bare 16 år når han fikk sin debut i Get-ligaen.

Leo kommer også fra en etablert hockey-familie der både pappa Stig Johnsen og storebror Robin Halmrast har spilt på høyeste nivå i Norge. Dermed har Leo fått mye av hockeyutdanningen sin gjennom å se treninger og kamper og konkurrere mot eldre gutter.

Styrken i Leos spill er at han klarer å kombinere kraften i nærkamper med teknikken i spillet med pukk. Noe som er vanskelig å kombinere i hans alder.

Hvem bør bli Rookie of the Year? Stem her!

Kristian Norvik