Jevn kamp i Manglerud ishall
Publisert: 2019-09-19
Get-ligaen 2019/2020
Manglerud Star ville gjøre en bedre kamp enn mot Stavanger i første serierunde. Og Frisk Asker ønsket å vinne andre kamp på rad denne sesongen.

Manglerud hadde en svak serieåpning mot Stavanger (1-8), mens regjerende Norgesmester Frisk Asker hadde en helk OK åpning på sin sesong med seier over Vålerenga (3-0). Selv om Frisk vant sin første kamp, kunne de nok gjerne ha skapt enda flere sjanser og scoret enda flere mål enn de gjorde. Denne kampen ville de vise hva som gjorde at de vant NM forrige sesong.

Tøft i "garasjen"

Og det var hjemmelaget som fikk best åpning i kampen. Manglerud kom til flest sjanser i åpningsminuttene av kampen. I perioder bet Oslo-laget seg fast i Askers sone - uten å være spesielt farlige.

Annulert mål Frisk Asker var ikke ufarlig, men Manglerud holdt dem unna. MS pådro seg to utvisninger i første periode. Den ene ved Ludvig Steenberg for hekting. Den neste ved Christer Simonsen for knetakling. Snaut fire minutter igjen av perioden, satte Frisk Asker pucken i mål. Men målet ble annulert på grunn av at pucken ble sparket i mål.

Målløst i første periode Første periode endte uten scoringer. Det blir tøft for målvakt Oscar Fröberg om Frisk Asker holder tempoet oppe. Frisk hadde 11 skudd på mål, mens MS kun hadde to skudd på Nicklas Dahlberg.

Holder koken Hjemmelaget holdt koken også inn i midtperioden. Måten MS spilte på sørget for at Frisk Asker gjorde mange feil. I tillegg pådro Henrik Ødegaard seg en utvisning for krysstakling tidlig i perioden. Det ga MS mulighet til å ta ledelsen - uten hell.

Snur fort

Ni minutter ut i perioden er det bortelaget som tar ledelsen 1-0. Det er et skudd av Mikkel Christiansen som går forbi Fröberg i Manglerud-buret. Men det snur fort i hockey. Drøyt minuttet senere kommer Manglerud tilbake og utligner til 1-1. Det er Marcus Ekberg som setter inn utligningsmålet for hjemmelaget.

Nytt bortemål

Pontus Finstad pådrar seg en utvisning for holding. Det overtallsspillet utnytter Frisk og setter inn 2-1. Det skjer ved flott spill i offensiv sone og det er Anders Bastiansen som scorer.

Manglerud Star får også en mulighet i overtall på tampen av perioden, men klarer ikke utnytte det på samme måte som bortelaget.

Press på hjemmelaget

Det var Manglerud som hadde presset på seg. Frisk ledet kun med ett mål i tredje periode og hjemmelaget presset på for utlikning. Det resulterte også i et par muligheter i overtall, som Manglerud ikke klarte å utnytte.

Dermed vant Frisk Asker 2-1 uten helt å overbevise.