Positive tall i EHL
Publisert: 2023-10-20
EHL
Disse tallene er gode og da skal vi gjøre vårt beste for å bygge rundt det for å skape en god historie! -Cato Cocozza.

Tilskuerne er sjelen i ishockeysporten og tallene forteller ofte historien om ishockeyens popularitet. Vi har et mål og ønske om å fremstå som Norges mest underholdende liga og vi jobber for å bli litt bedre for hver dag. Disse tallene er gode og da skal vi gjøre vårt beste for å bygge rundt det for å skape en god historie!

-Cato Cocozza.

I fjor ble det avholdt 44 kamper de 9 første rundene, og totalt antall tilskuere som var i ishallene var 76.100. Dette ga et gjennomsnitt på 1.730 tilskuere per kamp. I år har denne ligaen spilt 42 kamper, to færre kamper enn forrige sesong. Totalt antall tilskuere har økt til 87.811, som gir et snitt på 2.091 tilskuere per kamp. Det er en økning på 11.711 tilskuere på to færre kamper enn fjoråret.

Dette er gode tall. Samtidig er det verdt å merke seg at det ble spilt to færre kamper i år, har den totale økningen i tilskuertall vært imponerende. Totalt sett har tilskuertallene økt med hele 15 % sammenlignet med forrige sesong. Dette er et klart tegn på at ligaen opplever en vekst i popularitet.

Økning av snittet per kamp med 21% Ikke bare har det totale antallet tilskuere økt, men gjennomsnittet per kamp har også økt. Snittet per kamp har økt med 21%, noe som indikerer en sterkere tilknytning mellom fans og lagene. Dette er en positiv utvikling for ligaen, da det viser at hver kamp tiltrekker seg et større publikum.

I sum viser tallene en god historie. Tilskuertallene har økt, selv med to færre kamper spilt. Den totale økningen på 15 % og den imponerende økningen på 21 % i snitt per kamp er et tegn på at fansen har en større tilknytning til sporten enn i fjor. Ligaen håper selvfølgelig at dette er tall som vil fortsette å vokse slik at når vi kommer til slutten av denne sesongen, så har interessen økt for den fantastiske idretten.

Aleksander Pedersen - Elitehockey