• Hovedpartnere

    Partnere

Mandag Man 1 April Apr
Tirsdag Tir 2 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Torsdag Tor 4 April Apr
Fredag Fre 5 April Apr
Lørdag Lør 6 April Apr
Søndag Søn 7 April Apr
Mandag Man 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Mandag Man 15 April Apr
Onsdag Ons 17 April Apr
Fredag Fre 19 April Apr
Søndag Søn 21 April Apr
I dag 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lørdag Lør 27 April Apr

Ny Opp-/Nedrykksmodell mellom EHL og 1. Divisjon for Sesongen 2024/2025

Den kommende sesongen av norsk ishockey lover vi spenning og drama som aldri før, takket være den nye opp-/nedrykksmodellen mellom EHL og 1. divisjon menn senior. Med en spesiell vekt på konkurranse, ser denne modellen ut til å gi både lag i EHL og 1. divisjon en rettferdig sjanse til å bevise sitt verdt sportslig på isen.

Nedrykkstrid i EHL:

For lagene som ender nederst i EHL, er det nå en negativ kvalifiseringsrunde som avgjør skjebnen deres. Dette innebærer en nervepirrende serie på best av syv kamper mellom lagene som er rangert på 9. og 10. plass. Det tapende laget i denne kvalifiseringen rykker ned til 1. divisjon, mens vinneren beholder sin plass i EHL for den påfølgende sesongen. Selv om vi har hatt en fantastisk spennende kvalifiseringsrunde de siste to årene ,der alt avgjøres i den siste kampen. Ønsker vi å se til Sverige på hvordan deres modell fungerer.

Opprykkskvalifisering fra 1. Divisjon:

På den andre siden av spekteret kjemper lagene i 1. divisjon for muligheten til å avansere til det øverste nivået av norsk ishockey. Opprykkskvalifiseringen begynner med en serie på best av fem kamper mellom lagene som er rangert fra 1. til 4. plass i 1. divisjon. Dette inkluderer to semifinaler hvor 1. mot 4. og 2. mot 3. møtes i en kamp om å komme seg til finalen.

Vinnerne av semifinalene går videre til opprykksfinalen, som også er en serie på best av fem kamper. Denne intense kampen avgjør hvilket lag som får æren av å rykke opp til EHL og ta på seg utfordringene som følger med det høyere nivået av konkurranse.

Forhåpentligvis en mer åpen liga:

En spennende tilleggseffekt av denne nye modellen er at den åpner opp EHL for et stadig utskiftning av lag. Med muligheten for at et nytt lag fra 1. divisjon kan rykke opp hvert år, vil EHL bli en mer variert og uforutsigbar arena. Dette ikke bare gir lagene i 1. divisjon større motivasjon og håp om opprykk, men det gir også EHL en frisk dynamikk og utfordrer etablerte lag til å opprettholde sitt nivå av prestasjon.

Konklusjon:

Med denne nye opp-/nedrykksmodellen får lagene i både EHL og 1. divisjon en rettferdig sjanse til å kjempe for sine mål og ambisjoner. Enten det er å forsvare sin plass i den øverste ligaen eller å streve for opprykk, er det klart at den kommende sesongen vil være preget av intensitet, lidenskap og avgjørende øyeblikk på isen. Fansen kan forvente seg en uforglemmelig reise gjennom hockeyens rike verden når kampene spilles og skjebnene avgjøres.

**Videre er det en nervepirrende avslutning på kvalifiseringen til EHL i kveld der **

17:00 Schjongshallen Ringerike - Comet Halden Elite 17:00 Grunerhallen Grüner- Narvik Du kan lese mer om reglementsendringer i linken under.¨

www.hockey.no/nyheter/2024/reglementsendringer-sesongen-2425/