Sluttspillet utsatt
Publisert: 2020-03-10
Get-ligaen 2020
Sluttspillet i ishockey er utsatt på ubestemt tid pga. coronaviruset.

Mange store arrangementer er avlyst og flere sportsarrangementer spilles for tomme tribuner. Nå er også sluttspillet i ishockey utsatt på ubestemt tid.

Ny dato Det siste er at sluttspillet skal starte 22. mars, men dette har ført til en del bekymringer fra klubbene. Blant annet at utenlandske spillere med visum, må få sitt visum fornyet for å kunne spille i sluttspillet.

Økonomi Flere klubber er også bekymret for den økonomiske delen av denne utsettelsen. Potensielt kan det stå om millioninntekter for flere klubber, dersom kampene spilles uten tilskuere, skriver VG. Mandag 9. mars, sendte Norges Ishockeyforbund ut en pressemelding om utsettelsen som følge av coronaviruset. Siden flere av kommunene har innført restriksjoner ved publikumsarrangementer, har også forbundet bestemt at det mest riktige er å utsette sluttspillet på ubestemt tid.

Følger FHIs anbefalinger – For Norges Ishockeyforbund har det vært vektlagt å ta en så solidarisk beslutning som mulig, en beslutning som ikke rammer klubber skjevt, verken sportslig eller økonomisk. Å gjennomføre et NM-sluttspill uten publikum er ikke ansett som ønskelig på det nåværende tidspunkt, verken av klubber eller forbund, skriver president i NIHF, Tage Pettersen i pressemeldingen.

Kristian Norvik