Spennende oppgjør i helgen!
Publisert: 2019-09-13
Før nedslepp
Helgens kamper byr på den ene godbiten etter den andre. Blant annet Norgesmester mot seriemester, Mjøs-derby og et Østfold-derby.

Det ble en forrykende åpning med et vanvittig trykk i den historiske kampen i Nordkraft Arena der Storhamar sikret seieren 6-3. I Stavanger vant Oilers greit 8-3 mot Stjernen.

Denne helgen har flere godbiter å by på. Her er listen over helgens kamper:

MS – Stavanger

Lørdag klokken 15.30 i Manglerud Ishall, TV2 Sumo

Sesongens første kamp for Manglerud, mens Oilers har startet sesongen på best mulig måte, hjemme mot Stjernen. Det var jevne kamper forrige sesong og det er aldri lett å komme til «garasjen» og hente poeng. Stavanger kommer med god selvtillit etter en forrykende åpningskamp. Bra spillbar odds på hjemmeseier.

Flere skadet

Vertene mangler Sander Boroczky som er langtidsskadet, samt Petter Birkheim Andersen.

Nicolai Brynhisveen og Markus Vikingstad hviler for gjestene. Simen Talge er fortsatt ute med skader noen uker til , mens Tommy Kristiansen soner sin siste kamp.

Dan Kissel og Mattias Trettenes var tilbake i Oilers-drakta torsdag med henholdsvis tre og fire målpoeng.

  • Odds Norsk- Tipping: 6,45 – 5,95 – 1,25

Stjernen – Sparta

Lørdag klokken 16.00, Stjernehallen, TV2 Sumo En av norsk ishockeys klassikere er Østfold-derbyet. I Fredrikstad er forventningene store til at de kan passere rivalen på tabellen for første gang på tre sesonger. Det vil da bli for første gang siden sølvet i 05/06.

Stjernen fikk en vond start i Stavanger, men disse kampene lever sitt eget liv og det ventes en herlig ramme rundt kampen med mye folk fra begge leir. En helt åpen kamp selv om Sparta er store favoritter på oddsen.

Ligaens yngste lag

Ligaens to yngste lag som møtes til derby. Sparta med snittalder på 22,87 mot Stjernens 23,17. Braden Christopher fikk matchstraff i Stavanger og mister lørdagens derby for Stjernen.

Sparta ventes å stille med fullt lag og Didrik Svendsen som har slitt med skade i oppkjøringen forventes klar.

  • Odds Norsk- Tipping: 3,25 – 4,75 – 1,65

Storhamar – Lillehammer

Lørdag klokken 16.00, TV2 Sumo

Hamar-laget har kun målsetning om gull denne sesongen, og har hatt et godt tak på Lillehammer de siste to årene hjemme i CC Amfi. Storhamar måtte slite for poengene borte mot Narvik torsdag og det var effektiviteten i starten av midtperioden som ble avgjørende.

Gjestene har lagt en vår med økonomisk smell bak seg og ser kun framover med et nyoppusset Eidsiva Arena – nå med ny mediekube. Laget har fått tilbake Stephan Vigier og slår litt nedenfra i dette Mjøs-derbyet.

Robin Dahlstrøm ble historisk som den første som scoret i en Eliteseriekamp i Nord-Norge.

Jimmy Andersson og Steffen Thoresen er usikre hos Storhamar, mens Martin Rønnild er tilbake etter karantene. Også Kurt Davis som var hjemme med høygravid kone i går spiller trolig denne.

Spesielt derby for Martin Gran som er tilbake i norsk hockey, denne gangen som Lillehammer-spiller mot moderklubben Storhamar.

Odds Norsk- Tipping: 1,50 – 4,65 – 4,15

Frisk – Vålerenga

Lørdag klokka 18.00 I Askerhallen, TV2 Sport 2

Norgesmesteren tar i mot seriemesteren til første kamp og bedre kan det neppe bli. Det ligger stor prestisje i disse kampene og et oppgjør det svir litt ekstra å tape.

Vertene er mer i kampmodus og tempo inne enn Vålerenga ved at det har spilt CHL, men Oslo-laget vil gjerne få revansje ved første mulighet etter at Asker-laget sendte de ut av semifinalen i våres. Bra ramme og alt ligge til rette for en fest både på og utenfor isen.

Dahlberg blir i Asker

Tre ganger siden 2012 har Nicklas Dahlberg blitt årets keeper i Get-ligaen. 34 –åringen åpner opp for Budstikka at han trolig blir i Frisk karrieren ut.

Vålerenga vant samtlige seriekamper, mens Frisk vant fire av seks i semifinalen mellom lagene.

Mistet mange

Vålerenga har mistet tunge navn som Rasmus Ahlholm, Stefan Espeland, Martin Lauman Ylven og Brede Frettem Csiszar siden forrige sesong.

  • Odds Norsk- Tipping: 2,20 – 4,10 – 2,35

Grüner – Narvik

Lørdag klokken 18.00, Grünerhallen, TV2 Sumo

Begge lag rykket opp fra 1.divisjon forrige sesong. Begge er tippet nederst på tabellen, og skal man slå tilbake mot forhåndstipsene så er det viktig å vinne disse kampene. Narvik har en kamp i bena etter et herlig hjemmekamp med full kok på tribunen. Narvik vant tre av fire i seriespillet i fjor og begge kvalifiseringskampene uten at man skal legge for mye vekt på dette.

Grüner tilbake i det gode selskap

For første gang på 41 år spilles det topphockey på Dælenga når Grüner tar i mot Narvik lørdag.

Arttu Niskakangas skrev seg inn i historiebøkene som første Narvik – spiller noensinne til å score på toppnivå da han utlignet til 1-1 i torsdagens kamp mot Storhamar.

Narvik fikk stående ovasjoner siste spilleminutt torsdag, tross 3-6 og det var et vanvittig trykk i hallen.

Odds Norsk- Tipping: 2,55 – 4,30 – 2,00

Kristian Norvik